CHRIS MICHEL 

(°1956) is tv-journalist en documentairemaker.

Hij werkt vaak in Centraal-Afrika. Zijn documentaires over de ‘Kindergevangenis van Oeganda' en de ‘Knikkebolziekte in Zuid-Soedan’ kregen heel wat aandacht in Nederland (NOS) en Vlaanderen (VRT). Chris is regelmatig te gast in de studio's van zowel de Nederlandse als de Vlaamse televisie en op Radio 1, onder andere in verband met de Oegandese rebellenleider Joseph Kony. De voorbije jaren maakt hij ook binnenlandse reportages voor VRT (Pano, Koppen, Panorama, Terzake) en voor NTR-NOS (Nieuwsuur, Eén Vandaag).Recent maakte hij nog een documentaire voor Pano (VRT) over 'Ontwikkelingssamenwerking' en had hij een exclusief interview met kunstenares en koningsdochter Delphine voor VRT (Terzake) en RTBF (Journal).

In januari 2022 werd er op VRT en RTL een driedelige documentaire reeks van hem uitgezonden: "Delphine. Mijn Verhaal'. Over het leven van prinses Delphine van Saksen-Coburg. De reeks werd nadien wereldwijd in 22 landen uitgezonden.

Chris was twaalf jaar journalist, studiocommentator en live verslaggever bij het VTM Nieuws en het duidingsprogramma Telefacts. Hij specialiseerde zich in Centraal-Afrika en binnenlandse politiek. Chris werkte mee aan tv-producties over de hele wereld voor VRT, VTM, VT4, 2BE, NOS en ook Spaanse en Portugese tv-stations. Hij maakt documentaires voor organisaties zoals War Child, Vlaamse Vereniging Autisme, Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR), CO2Logic, Davidsfonds, BRS en vzw Kindsoldaten Congo-Oeganda.

Chris gidst reizigers in Peru en in Oeganda. Hij doet aan hardlopen, fietsen, mountainbiken en wildwaterraften. 

Reportages in de kijker

Interview met Delphine Boël
Knikkebolziekte
<p>VRT Canvas Terzake en NOS Nieuwsuur</p>
<p>&nbsp;</p>
Kindergevangenis in Oeganda
Vluchtelingenopvang in Oeganda
Ontwikkelingssamenwerking 2.0
<p>VRT Canvas Terzake en NOS Nieuwsuur</p>
<p>&nbsp;</p>
De Hel van Breendonk
<p>De echte Band of Brothers - VRT E&eacute;n</p>
De echte Band of Brothers
<p>VRT Canvas Panorama&nbsp;</p>
Kind zoekt pleeggezin
Comments